Agni Yoga Hellas

QUO VADIMUS? (1)

Uncategorized

Αν κάνουμε μια γενική επισκόπηση της πλανητικής κατάστασης, δεν θα μπορέσουμε, όσο κι αν θα το επιθυμούσαμε, να νιώσουμε εφησυχασμένοι και ξένοιαστοι. Εντελώς το αντίθετο. Ο πλανήτης παρουσιάζει απειλητικά σημάδια σε όλες του τις εκδηλώσεις, τόσο τις κλιματολογικές όσο και τις γεωλογικές.

Και δίχως να έχει διαβάσει κανείς τα κείμενα και τις προειδοποιήσεις της Άγκνι Γιόγκα, διαπιστώνει με εύλογη ανησυχία τα επικίνδυνα φαινόμενα που γίνονται όλο και πιο βίαια, όλο και πιο απρόβλεπτα. Φαινόμενα ανεξέλεγκτα, μη διαχειρίσιμα.

Ποιος μπορεί να πει τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες; Ποιος μπορεί να πει πού θα χτυπήσει η μανία της Φύσης; Μόνο ένας κουφιοκέφαλος μπορεί να βαυκαλίζεται με την ιδέα ότι, αφού η σημερινή μέρα του πέρασε ακίνδυνα, το ίδιο ανώδυνη θα είναι και η επόμενη. Γιατί δεν είναι μόνο τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα με αυτά, υπάρχει και μια έξαρση βασανιστικών ασθενειών, καθώς και εγκληματικής ανθρώπινης συμπεριφοράς, η οποία και αυτή επίσης είναι νοσηρότητα, νοσηρότητα της ψυχής.

Κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα των παραπάνω και αποδέχεται ότι έτσι συμβαίνει, αλλά δεν φαντάζεται, ή δεν θέλει να πιστέψει, ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα και έργα αποκλειστικά του ανθρώπου, απόρροια της συνειδησιακής του ποιότητας. Η απληστία, η κερδοσκοπία, το κυνήγι των εφήμερων απολαύσεων, με όποιο τίμημα, οδήγησε στη μόλυνση, τη λεηλασία και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, της πανίδας και της χλωρίδας, και σε κάθε είδους εγκληματικές ενέργειες.

Η πλανητική ανισορροπία και αστάθεια είναι περισσότερο από προφανής, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους αθώα θύματα της όλης κατάστασης. Κανείς όμως δεν δικαιούται να μένει απαθής μπροστά σ΄αυτά που συμβαίνουν, αλλά να δούμε όλοι τι μπορούμε να περισώσουμε. Και το πρώτο που χρειάζεται είναι να μάθουμε να σκεφτόμαστε σωστά. Χωρίς αλλαγή νοοτροπίας τίποτε δεν μπορεί να γίνει προς τη θετική κατεύθυνση.

Ποια είναι η θετική κατεύθυνση; Αυτή που οδηγεί στην εξέλιξη, σύμφωνα με το Σχέδιο του Κοσμικού Νου. Επειδή η αλλαγή και η αναδόμηση είναι ζωτική αναγκαιότητα για την επιβίωση του πλανήτη. Όταν λοιπόν επίκειται ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, εντείνονται οι δυνάμεις της αλλαγής και αυτό προκαλεί αντίστοιχη ένταση των αντιθέτων δυνάμεων. Έτσι σοβεί μια ισχυρή αντιπαράθεση. Γι΄αυτό, κάθε υπεύθυνο άτομο οφείλει να συμπαραταχθεί με τις Δυνάμεις του Φωτός, έχοντας πάντοτε στο νου ότι οι σκοτεινοί δεν θα παραλείψουν κανένα μέσο που μάχεται την εξέλιξη.

Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, μπορεί κανείς να δει, για παράδειγμα, πώς επιστρατεύονται οπισθοδρομικές αντιδραστικές δυνάμεις που υψώνουν το λάβαρο του εθνικισμού, της μισανθρωπίας, του περιορισμού. Έτσι, στη γηραιά Ευρώπη, το λίκνο της αποχωρούσας φυλής, αναδύεται ξανά το τέρας του σκότους που αιματοκύλησε τον κόσμο πριν από μερικές μόλις δεκαετίες. Ακριβώς τώρα που επιβάλλεται η διερεύνηση της συνειδητότητας και της καρδιάς, η συνεργασία ατόμων, ομάδων και λαών, και το άλμα προς επικράτειες πέραν της Γης, οι σκοταδιστές παρακινούν τους ανόητους και τους φανατικούς, στο όνομα δήθεν του πατριωτισμού, να βυθίσουν τις χώρες ξανά στο ζόφο του πιο επαίσχυντου μίσους και της πιο καταστροφικής χωριστικότητας.

Στην πολιτισμένη και δημοκρατική Ευρώπη αναπτύσσεται μια κίνηση επικίνδυνης οπισθοδρόμησης, εντελώς αντίθετης του εξελικτικού Σχεδίου. Δεν είναι τυχαίο, και φανερώνει τον εκφυλισμό της συνειδητότητας της αποχωρούσας φυλής.

Τα εκφυλιστικά φαινόμενα εκδηλώνονται επίσης και ως απροσχημάτιστη βία και εγκληματικότητα, γεννήματα ψυχικής διαταραχής και παραφροσύνης, που συχνότατα λαμβάνουν χώρα ακόμα μέσα στους πιο στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Η Άγκνι Γιόγκα είχε προειδοποιήσει για την αύξηση των ψυχολογικών ανωμαλιών, υποδεικνύοντας και τα αίτια. Κατά το μεγαλύτερο μέρος, οι παραφροσύνες οφείλονται σε κατοχή, μια πραγματική συμφορά –αλίμονο όμως ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί αυτός ο όλεθρος από την ιατρική επιστημονική κοινότητα, παρότι έχει πάρει διαστάσεις πραγματικής μάστιγας. Και όλοι ξέρουμε πόσο ανεπαρκείς είναι οι παρεχόμενες-όπου και όταν παρέχονται- θεραπείες. Σίγουρα η λύση δεν συνίσταται σε καταστολή, που εκτός του ατελέσφορου αποτελέσματος, σκοτώνει το πιο πολύτιμο, την ψυχή, τη συνειδητότητα. Δυστυχώς όμως, όταν προχωρήσει η ψυχική αποσύνθεση, είτε λόγω ανεξέλεγκτης και προϊούσας εγκληματικής συμπεριφοράς, μίσους και άλλων εμμονών, είτε λόγω ψυχοφθόρας φαρμακευτικής αγωγής, η κατάσταση γίνεται μη αναστρέψιμη.

Κατακλείδα: Η λύση όλων των προβλημάτων, η θεραπεία όλων των συμφορών είναι μία και μόνη –η ψυχική ενέργεια. Αυτή την πανάκεια παρουσιάζει και πραγματεύεται η νέα επιστήμη, η Άγκνι Γιόγκα, η επιστήμη της Ψυχικής Ενέργειας.

[1] Πού πηγαίνουμε;