Agni Yoga Hellas

O ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΙ – 2

Uncategorized

 

Ο άγκνι γιόγκι είναι πύρινος. Αυτός ο προσδιορισμός δεν έχει απλώς μεταφορική σημασία αλλά κυριολεκτική. Το Πυρ του διαστήματος που δίνει ζωή και κίνηση στα πάντα ανάβει τα κέντρα του γιόγκι και φωτοδοτεί την αύρα και το νευρικό του σύστημα. Η διαδικασία πυράκτωσης δίνει επώδυνα συμπτώματα στο φυσικό του φορέα που αποκαλούνται «ιεροί πόνοι», που δεν θα υπήρχαν αν το περιβάλλον δεν ήταν τόσο ατελές και μολυσμένο, τόσο από φυσικά όσο και από ψυχικά ρεύματα. Οι ιεροί πόνοι μοιάζουν με περίεργες αρρώστιες και είναι μια θυσία του γιόγκι, επειδή το πυρ του δεν καίει για τον εαυτό του αλλά για τον Κόσμο. Γιατί ο γιόγκι είναι υπηρέτης της εξέλιξης και του Κοινού Καλού. Η συνειδητότητά του μεταλλάσσεται έτσι, ώστε του είναι αδύνατον να διαχωρίσει τον εαυτό του από το Όλο. Η προσωπική του ζωή γίνεται παρανάλωμα του πυρός και ό,τι απομένει από αυτήν είναι αδιαχώριστη από το μεγάλο Σχέδιο της ευημερίας του Κόσμου.

Κάποιος αδαής θα μπορούσε να σκεφτεί ότι με όλα τα παραπάνω με την αντίθεση και έλλειψη κατανόησης από τους γύρω, ο γιόγκι είναι ένα δυστυχισμένο άτομο. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Ο γιόγκι είναι γεμάτος χαρά, αν και η χαρά του είναι διαφορετική από εκείνη του συνηθισμένου ανθρώπου. Και πώς να μην είναι γεμάτος χαρά όταν γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τέλος, όταν γνωρίζει την ύπαρξη ανώτερων κόσμων, όταν γνωρίζει ότι αποτελεί κρίκο της μεγάλης Ιεραρχικής αλυσίδας των Δυνάμεων του Φωτός; Και ακριβώς είναι ιδιαίτερη χαρά για εκείνον να φέρνει φως στον κόσμο, αυτόν τον κόσμο που τον πονάει πολύ, γιατί η φλεγόμενη καρδιά του γιόγκι κουβαλάει μέσα της όλο τον πόνο του κόσμου. Ας μη θεωρηθεί αντίφαση η συνύπαρξη στην ίδια καρδιά της ευδαιμονίας του ανώτερου Κόσμου με την οδύνη του κατώτερου κόσμου.

Το Πυρ αφ΄ης στιγμής ανάψει μέσα στον άνθρωπο, συνεπιφέρει όχι μόνο οργανικές μεταβολές, αλλά –κι αυτό είναι το κυρίως ζητούμενο- και συνειδησιακή μετάλλαξη. Η αντίληψη για τη ζωή και τον Κόσμο διευρύνεται και βαθαίνει και μαζί αναπτύσσονται οι δυναμικότητες της ψυχικής ενέργειας, όπως η διόραση, η διακοή, η τηλεπάθεια και πολλές άλλες θαυμαστές ικανότητες. Βαθμιαία η ύλη ελέγχεται, καθώς και η μοίρα του ατόμου.

Ο άγκνι γιόγκι που ζει μέσα στον κόσμο  δεν γίνεται αντιληπτός ως κάτι διαφορετικό, καθώς δεν έχει… κέρατα ούτε φτερά! Άλλωστε επιδιώκει να περνά απαρατήρητος και δεν συνηθίζει να κάνει ομιλίες στα πλήθη. Δεν είναι ούτε κήρυκας, ούτε προσηλυτιστής. Και δεν παρεμβαίνει ποτέ στη συνειδητότητα των άλλων. Πώς, τότε, γίνεται η εξάπλωση του φωτός; Μέσω μεταλαμπάδευσης, γιατί είναι φυσικός νόμος το πυρ να μεταβιβάζεται από το ένα κερί στο άλλο, από τη μια εστία στην άλλη, χωρίς η πρώτη εστία να χάνει τίποτε από τη φωτεινότητά της. Έτσι, η πύρινη Γνώση μεταδίδεται από καρδιά σε καρδιά, από συνειδητότητα σε συνειδητότητα, μέσα από τις ιδέες-σκέψεις που διατρέχουν το διάστημα, μέσα από τις ιερές Διδασκαλίες, και μέσα από τις επιστημονικές ανακαλύψεις και τις καλλιτεχνικές αποκαλύψεις.

Το φυτίλι της συνειδητότητας που είναι έτοιμη, είτε λόγω παρελθούσας πείρας, είτε λόγω κατανόησης του αδιεξόδου της αποπνευματικοποιημένης φυτοζωίας, ανάβει, και έτσι ξεκινάει η εσωτερική πυροδότηση που συνεχώς αυξάνει τη λάμψη της, εωσότου έρθει η ώρα της μεγάλης Μεταμόρφωσης ή Φώτισης. Είναι η ώρα που έχει εκκολαφθεί το Πύρινο Ον, ο ΄Αγκνι Γιόγκι, ο Αρχάτ, ο Άνθρωπος-Θεός. Ένας Λυτρωτής και Σωτήρας –η Γιορτή του Κόσμου!

Εννοείται ότι το επίτευγμα αυτό αφορά άντρες όσο και γυναίκες. Κι αν το κοσμικό σκοτάδι καταπίεσε, και συχνά έφραξε, το δρόμο στη γυναίκα, τώρα ήρθε ο καιρός της αποκατάστασής της. Και όχι απλώς της αποκατάστασής της αλλά των μεγάλων ευκαιριών και ευθυνών της, καθώς η Νέα Εποχή έχει θεσπιστεί ως Εποχή της Γυναίκας. Ο ρόλος της στη γέννηση του Νέου Κόσμου θα είναι πρωτεύων και καθοριστικός. Το Κάλεσμα έχει εκπεμφθεί. Η Γυναίκα πρέπει να συντρίψει το κεφάλι του φιδιού. Η Γυναίκα πρέπει να ενώσει τα μέλη του Όσιρι. Αυτή είναι η Κοσμική Εντολή.

Οι δύο Αρχές πρέπει να συνεργαστούν και σ΄αυτή τη συνεργασία υπάρχει η εγγύηση μεγάλων έργων.