Agni Yoga Hellas

Βιβλία της Άγκνι Γιόγκα

LEAVES OF MORYA'S GARDEN Ι
ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΟΡΥΑ-ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
1924

ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑΤο πρώτο βιβλίο είναι ένα Κάλεσμα στη ζωή του πνεύματος. Ένα Κάλεσμα στη συνεργασία, στην ομορφιά, στη χαρά. Ένα Κάλεσμα στο Νέο Κόσμο. Όπως και το δεύτερο βιβλίο, αποτελεί ένα είδος εισαγωγής, θέτοντας τη γενικότερη προβληματική της Διδασκαλίας, η οποία αναλύεται και φωτίζεται πολύπλευρα στους επόμενους Τόμους.

LEAVES OF MORYA'S GARDEN ΙΙ
ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΟΡΥΑ - ΦΩΤΙΣΗ
1925

ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΙΙΗ ανταπόκριση στο Κάλεσμα έχει ως αποτέλεσμα τη Φώτιση ή έμπνευση, την πύρινη βοήθεια του Ανώτερου Κόσμου, που είναι μια επικοινωνία εν πνεύματι. Η έμπνευση αυτή οδηγεί σ'έναν ανώτερο τρόπο σκέψης, φωτισμένης και δημιουργικής.

NEW ERA - COMMUNITY
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
1926

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΗ συνεργασία και ο κοινός μόχθος εν ονόματι του Γενικού Καλού είναι ο μόνος φωτισμένος και ο μόνος ευτυχισμένος τρόπος διαβίωσης. Η οικογένεια, η ομάδα, η χώρα, η ένωση κρατών και κάθε άλλη ομάδα συνεργασίας μπορεί να γίνει φυτώριο αρμονικής κι εποικοδομητικής ζωής για ένα ωραιότερο μέλλον. Το Πρότυπο υπάρχει - η Κοινότητα των Διδασκάλων της Σοφίας.

AGNI YOGA
ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΑ
1931

ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΑΤα σημεία του Πύρινου Δρόμου υποδεικνύονται στο τέταρτο βιβλίο. Σ'αυτό έχουν συγκεντρωθεί οι πρακτικές υποδείξεις που έχει ανάγκη εκείνος ο οποίος αναζητεί τη γνώση. Τα φωτεινά σήματα της Ατραπού ανάβουν τα πυρά της επίτευξης.

INFINITY I and II
ΑΠΕΙΡΟΣΥΝΗ Ι και ΙΙ
1930

ΑπειροσύνηΗ Aγκνι Γιόγκα προσκαλεί στην Απειροσύνη. Το κάλεσμά της είναι κάλεσμα σε απειροσύνη ζωών, απειροσύνη γνώσης, απειροσύνη ομορφιάς, απειροσύνη δημιουργικότητας.

HIERARCHY
ΙΕΡΑΡΧΙΑ
1931

ΙεραρχίαΙεραρχία - ο πανίσχυρος συμπαντικός νόμος που στηρίζει τον Κόσμο. Ιεραρχία - η καθοδηγητική Αρχή της ανθρωπότητας. Το καράβι γη δε θα διασχίσει ακυβέρνητο τον αβυσσαλέο ωκεανό, γιατί έχει προκαθοριστεί ο σοφός Κυβερνήτης. Οι επιβάτες του πλοίου όμως πρέπει να συνεργαστούν, γι'αυτό πρέπει να μάθουν για τον Κυβερνήτη - Ιεραρχία τους.

HEART
ΚΑΡΔΙΑ
1932

ΚΑΡΔΙΑΗ Aγκνι Γιόγκα προσκαλεί στην Απειροσύνη. Το κάλεσμά της είναι κάλεσμα σε απειροσύνη ζωών, απειροσύνη γνώσης, απειροσύνη ομορφιάς, απειροσύνη δημιουργικότητας.

FIERY WORLD I, II, III
ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ι, ΙΙ, ΙΙΙ
1933-1934-1935

Πύρινος ΚόσμοςΜεγάλη είναι η ομορφιά των ανώτερων στρωμάτων του Λεπτοφυούς Κόσμου. Η ομορφιά όμως των Πύρινων Σφαιρών είναι ανυπέρβλητη. Ο Πύρινος Κόσμος είναι το αντικείμενο της αγιάτρευτης νοσταλγίας και του ασίγαστου πόθου του πνεύματος. Πώς όμως θα γίνει προσιτός; Ποια είναι η φύση του και ποιοι οι νόμοι που τον διέπουν; Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στους τρεις αυτούς τόμους, μαζί με πλήθος ανεκτίμητων πληροφοριών και οδηγιών.

AUM
ΟΜ
1936

ΟΜΤο Ομ είναι το ιερό σύμβολο που συνδιάζει τις πιο εξυψωτικές ενέργειες. Το Ομ, εκτός από άλλα, συμβολίζει επίσης την ψυχική ενέργεια. Η έρευνα και η μελέτη της ψυχικής ενέργειας θα είναι η επιστήμη του μέλλοντος. Στο βιβλίο Ομ γίνεται πολύ λόγος για την ψυχική ενέργεια, τον ανεκτίμητο θησαυρό του ανθρώπου.

BROTHERHOOD
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
1937

ΑδελφότηταΕίναι άραγε το ευγενικό αυτό ιδανικό μια ανεδαφική ουτοπία; Ευτυχώς όχι. Η Αδελφότητα είναι πραγματικότητα με υπόσταση σε κάποιο μέρος του πλανήτη αυτού, που βιώνεται από τα Μέλη της Κοινότητας των σοφών μας Διδασκάλων. Οι εξελιγμένες αυτές ψυχές συνεργάζονται αρμονικά, προάγοντας την αληθινή Γνώση που τίθεται στην υπηρεσία του Κοινού Καλού.

ΤΟ ΥΠΕΡΓΗΙΝΟ σε τέσσερις τόμους

Το ΥπεργήινοΤα τέσσερα αυτά βιβλία αποτελούν τη φυσική συνέχεια του βιβλίου "Αδελφότητα". Πραγματεύονται πληροφορίες από την καθημερινή ζωή των Αδελφών της ανθρωπότητας, των σοφών πνευμάτων που ζουν, κινούνται και μοχθούν στους τρεις Κόσμους -γήινο, Λεπτοφυή και Πύρινο- αγωνιζόμενοι να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν τον Κόσμο. Μέσα από τις θαυμαστές εμπειρίες της Ουρουσβάτι (που δεν είναι άλλη από την Ε. Ρέριχ) προβάλλουν τα αληθινά Πρόσωπα και το πραγματικό έργο των μεγάλων Παγκόσμιων Εργατών , χωρίς διαστρεβλώσειςκαι παραμορφώσεις. Τα βιβλία αυτά δίνουν επίσης πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή και τις συνθήκες στις υπεργήινες σφαίρες ύπαρξης που αποτελούν τον τελικό προορισμό όλων.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΡΕΡΙΧ. 1929 - 1939, Ι και ΙΙ

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΡΕΡΙΧΤις επιστολές αυτές απήυθηνε η μεγάλη μαθήτρια σε μαθητές της Διδασκαλίας, μεταξύ των ετών 1929 - 1939. Μέσα από το λιτό και γλαφυρό, στοχαστιικό και αυστηρό γράψιμό της, διαφαίνεται ένα πνεύμα καλλιεργημένο και μια ψυχή διάπυρα αφοσιωμένη στην υπόθεση του Κόσμου και της Ιεραρχίας. Εξαιρετικά χρήσιμες για κάθε σπουδαστή της 'Αγκνι Γιόγκα είναι οι αναλύσεις, οι ερμηνείες, οι υποδείξεις και οι πληροφορίες που περιέχονται στις επιστολές αυτές.

Από τη σειρά των βιβλίων της ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΑ, τα βιβλία "ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΑ", "ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ", "ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ", "ΑΠΕΙΡΟΣΥΝΗ ΤΟΜΟΣ Ι ΚΑΙ ΙΙ", "OM" και "ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΙΙ, ΙΙ" κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σε νέα, βελτιωμένη, εξαιρετική μετάφραση περιλαμβάνοντας και μερικά αποσπάσματα που έλειπαν από προηγούμενες μεταφράσεις. Ενώ είναι υπό νέα μετάφραση και υπό έκδοση τα βιβλία "ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΙΙΙ", "ΚΑΡΔΙΑ" και "ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ"

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ το βιβλίο 'Ζωή και Θάνατος - η αδιαίρετη Ενότητα', από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, πρώτος και δεύτερος τόμος, με αποσπάσματα από όλα τα βιβλία της Άγκνι Γιόγκα που αναφέρονται στο μέγα πρόβλημα της Ύπαρξης, με τις δύο όψεις της τη Ζωή και το Θάνατο.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ σε εξαιρετική μετάφραση από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ όλα τα βιβλία της σειράς της Άγκνι Γιόγκα.

Όλα τα παραπάνω βιβλία, υπάρχουν στα Ελληνικά και μπορούν να βρεθούν στα βιβλιοπωλεία Εσωτερικής Αναζήτησης.