Agni Yoga Hellas

Agni Yoga Hellas

Φίλε Συνταξιδιώτη στο ατέρμονο ταξίδι της Ζωής
Σε καλωσορίζουμε και είναι χαρά μας να μοιραστούμε μαζί σου το νέκταρ της πύρινης σοφίας της Άγκνι Γιόγκα -της Πύλης που οδηγεί σ΄ένα πάμφωτο Μέλλον. Οι οδηγίες, οι πληροφορίες, οι προειδοποιήσεις της ιερής αυτής Γνώσης είναι το πιο πολύτιμο απόκτημα που μπορεί ν΄αποκομίσει κανείς στη σύντομη γήινη παρεπιδημία του.
Σε τούτον ακριβώς το Σταθμό που λέγεται Γη, και ειδικότερα στην Ελλάδα, την οποία η Μοίρα μας όρισε ως χώρο επίγειας φιλοξενίας, συναντηθήκαμε κάποιοι άνθρωποι, και δεθήκαμε με τους δεσμούς της Μεγάλης Διδασκαλίας με το πύρινο όνομα και το πύρινο περιεχόμενο: την Άγκνι Γιόγκα, τη Γιόγκα της Καρδιάς.
Συνοδοιπορήσαμε για πολλά χρόνια, και στο διάστημα αυτό τα βήματά μας διασταυρώθηκαν με τα βήματα πολλών ανθρώπων. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς τράβηξαν τελικά προς μια άλλη κατεύθυνση, αλλά οι λίγοι που μείναμε έχουμε συναποτελέσει μια μικρή ομάδα, η οποία έχει αγκυροβολήσει στην ευλογημένη αγκαλιά της Διδασκαλίας του Πυρός. Είμαστε η ελληνική ομάδα της Άγκνι Γιόγκα.
Συναντιόμαστε κάθε Τρίτη, στις 8.30 μ.μ. και συζητάμε θέματα από τη Διδασκαλία, αλλά και από την αρχαία ελληνική σοφία, η οποία έχει άμεση σχέση με την πρώτη. Συζητάμε επίσης θέματα από την επικαιρότητα, υποβάλλοντάς τα στο Φως της Διδασκαλίας.
Παράλληλα με την δραστηριότητα αυτή, κάθε μέλος της Ομάδας έχει αναλάβει κάποιο έργο ανάλογα με τον εξοπλισμό του και τις δυνατότητές του. Κάποιο έργο που βοηθάει τους σκοπούς της Ομάδας και της Διδασκαλίας. Έτσι, καθένας συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας έχουμε ασχοληθεί με τη μετάφραση των βιβλίων της Άγκνι Γιόγκα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, και είναι τα εξής:

 • ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
 • ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΑ
 • ΑΠΕΙΡΟΣΥΝΗ Ι και ΙΙ
 • ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ι, ΙΙ
 • ΟΜ
 • ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
 • ΥΠΕΡΓΗΙΝΟ Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και IV
 • ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛ. ΡΕΡΙΧ, Ι και ΙΙ
 • ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ

Επίσης έχουμε συγκεντρώσει τα χωρία εκείνα της Διδασκαλίας που αναφέρονται σε θέματα υγείας και υγιεινής, σώματος και πνεύματος, τα οποία έχουν αποτελέσει τρεις τόμους με τίτλο:

 • ΠΥΡΙΝΗ ΥΓΕΙΑ Ι, ΙΙ και ΙΙΙ

Έχουμε ακόμη εκδόσει τα εξής βιβλία:

 • Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΑ
 • Ε.Π. ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ

Το πρώτο είναι μια εισαγωγή στην Άγκνι Γιόγκα, ενώ το δεύτερο είναι μια βιογραφία αυτής της Πρωτοπόρου για πνευματική αναγέννηση στους νεότερους χρόνους.

Αυτή τη στιγμή είναι μεταφρασμένα και υπό έκδοση τα βιβλία:

 • ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΙΙΙ
 • ΚΑΡΔΙΑ
 • ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Ενώ μεταφράζεται το βιβλίο ΦΩΤΙΣΗ.

ΥΠΕΡΓΗΙΝΟ Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και IV

Το υπεργήινοΤο περιεχόμενο των τριών αυτών βιβλίων, αφορά πληροφορίες για τις συνθήκες των ανώτερων κόσμων και οδηγίες για την ευτυχή προσέγγισή τους. Στα βιβλία αυτά δίνονται επίσης πολλές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο των Διδασκάλων της Σοφίας και των μαθητών τους, δηλαδή για την Κοινότητα της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας.

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ

Οι βάσεις του ΒουδισμούΣτο βιβλίο αυτό καταγράφεται με απλό και περιεκτικό τρόπο η ουσία της αυθεντικής Διδασκαλίας του Βούδα, χωρίς παρανοήσεις και διαστρεβλώσεις, όπως είναι γνωστή στους άμεσους Μαθητές του Βούδα, τους μεγάλους Αρχάτ.

ΠΥΡΙΝΗ ΥΓΕΙΑ Ι, II και ΙΙΙ

Πύρινη ΥγείαΣτα βιβλία αυτά περιέχονται απανθίσματα από διάφορα βιβλία της Διδασκαλίας, τα οποία αφορούν στο μέγα θέμα της ψυχικής και σωματικής υγιεινής. Υγιεινή και υγεία αντιμετωπίζονται με τη θαυμαστή γνώση του σοφού Διδασκάλου, γνώση που ανοίγει τεράστιες προοπτικές για την ιατρική του μέλλοντος.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΑ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΝΙ ΓΙΟΓΚΑ Το βιβλίο αυτό είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για το μελετητή της Aγκνι Γιόγκα, δίνοντας μια απλουστευμένη επιτομή της Διδασκαλίας. Αναφέρεται στην προέλευση, στους στόχους, στις βασικές αρχές και στις πρακτικές της. Περιέχει επίσης μια σύντομη επεξήγηση ορισμένων δύσκολων όρων.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΡΕΡΙΧ. 1929 - 1939, Ι και ΙΙ

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΡΕΡΙΧ. 1929 - 1939, Ι και ΙΙ Τις επιστολές αυτές απήυθηνε η μεγάλη μαθήτρια σε μαθητές της Διδασκαλίας, μεταξύ των ετών 1929 - 1939. Μέσα από το λιτό και γλαφυρό, στοχαστιικό και αυστηρό γράψιμό της, διαφαίνεται ένα πνεύμα καλλιεργημένο και μια ψυχή διάπυρα αφοσιωμένη στην υπόθεση του Κόσμου και της Ιεραρχίας. Εξαιρετικά χρήσιμες για κάθε σπουδαστή της 'Αγκνι Γιόγκα είναι οι αναλύσεις, οι ερμηνείες, οι υποδείξεις και οι πληροφορίες που περιέχονται στις επιστολές αυτές.

Ε. Π. ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ: Η μεγάλη απεσταλμένη

Ε. Π. ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ: Η μεγάλη απεσταλμένηΕφερνε φως κι ένα μήνυμα. Πίσω από το τραχύ παρουσιαστικό και τους συχνά απότομους τρόπους, κρυβόταν μια μεγάλη καρδιά και μια ψυχή παθιασμένη, αφοσιωμένη και αδάμαστη. Το ποτήρι της εμπειρίας της σ' αυτό τον κόσμο πληρώθηκε ως επάνω με ένταση, περιπέτεια, κίνδυνο, βάσανα. Οι αποτρόπαιες σκιές της συκοφαντίας, της λασπολογίας και της προδοσίας την κυνήγησαν ως το θάνατό της και μετά απ' αυτόν. Συγχρόνως όμως βίωσε και την φώτιση της Γνώσης, τη χαρά της αληθινής Φιλίας και το θρίαμβο της πνευματικής Νίκης. Η ζωή της ήταν γεμάτη ηρωισμό και μυστήριο. Ο 21ος αιώνας αποτίει φόρο τιμής στο μεγαλείο του Πνεύματός της.

Η Agni Yoga Hellas, βρίσκεται σε συνεργασία με την Agni Yoga Society, 319 West 107th Street, New York, N.Y. 10025