Agni Yoga Hellas

Η «ΑΡΕΙΑ» ΦΥΛΗ

Uncategorized

Μιλήσαμε για τις λεγόμενες ανθρώπινες φυλές και για τη φοβερή και επικίνδυνη διαστρέβλωση αυτής της φυσικής πραγματικότητας. Νιώθουμε την ανάγκη να διευκρινίσουμε το ζήτημα γιατί κάθε διαστρέβλωση είναι μολυσματική και έχουμε ως ανθρωπότητα πολύ πικρή πείρα του πόσο επιδημική και ολέθρια μπορεί να γίνει, είτε αφορά πολιτικές είτε αφορά θρησκευτικές είτε αφορά εθνολογικές θέσεις. Το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι διαχωρισμός, φανατισμός, βία, έγκλημα.
Το πρώτο που πρέπει να αναγνωρίζει κανείς είναι η πραγματικότητα της μίας ανθρωπότητας. Το δεύτερο γεγονός στη φύση και στον Κόσμο είναι η μοναδικότητα και ατομικότητα κάθε οντότητας -από μια νιφάδα χιονιού ως τον άνθρωπο ή έναν πλανήτη ή έναν γαλαξία. Ενώ η Ζωή είναι Μία, τα μόριά της, από το ελάχιστο ως το μέγιστο, είναι διαφοροποιημένα, διαθέτουν ατομικά χαρακτηριστικά. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, δηλαδή η πολυμορφία μέσα στην Ενότητα.
Το τρίτο γεγονός είναι η εξελικτική διαδικασία όλων των οντοτήτων, με φυσική, κανονική τάση προς συνεχή τελειοποίηση, δηλαδή ανιούσα κλίμακα. Το ότι υπάρχει και η καθοδική πορεία αληθεύει επίσης, αλλά η κάθοδος είναι δύο ειδών, με χαοτική διαφορά μεταξύ των δύο. Αυτό χρήζει εξήγησης.
Το πρώτο είδος καθόδου ή πτώσης είναι νομοτελειακό και αναπόφευκτο, αλλά είναι προσωρινό και όχι τελεσίδικο. Να πούμε δύο παραδείγματα: Το ένα αφορά μεγάλες Οντότητες, οι οποίες υποχρεώνονται κάποια χρονική στιγμή -έστω κι αν είναι μετά από ασύλληπτα μήκη χρόνου- να κατέλθουν από τα νιρβανικά και παρανιρβανικά τους ύψη σε κατώτερα πεδία προς το σκοπό βοήθειας σε κατώτερες οντότητες, τις οποίες πρέπει να ωθήσουν σ΄ένα επόμενο μεγάλο εξελικτικό βήμα. Δηλαδή οι Υψηλές Οντότητες κατέρχονται για να ανέβουν οι κατώτερες. Αυτό μπορεί να το κάνουν εθελοντικά ή υποχρεωτικά από το κάλεσμα του Χρόνου. Η κάθοδός τους όμως αυτή δεν μπορεί να πάει κάτω από ένα ορισμένο υλικό-πνευματικό επίπεδο. Αλλά, έστω κι έτσι, η πτώση είναι ένα πολύ πικρό ποτήρι που πρέπει να πιουν. Αυτό απεικονίζεται στο συμβολικότατο μύθο του Προμηθέα που καρφώνεται στο «βράχο», δηλαδή σε υλικότερα πεδία, διότι θέλει να δώσει «φωτιά» στους ανθρώπους, δηλαδή το πυρ του πνεύματος. Οι Προμηθείς-Ευεργέτες όμως απελευθερώνονται κάποτε από τους Ηρακλείς-πνευματικά εξελιγμένους ανθρώπους, όταν οι τελευταίοι επιτύχουν το μεγάλο τους άθλο, τη συνειδησιακή ανάπτυξη.
Τότε ο Προμηθέας Δεσμώτης απελευθερώνεται και μπορεί να επιστρέψει στις φωτεινές του σφαίρες.
Το δεύτερο είδος καθόδου δεν μοιάζει καθόλου με το πρώτο. Εδώ η κατιούσα, αν δεν αναχαιτιστεί έγκαιρα, μπορεί ν΄αποβεί μοιραία και αμετάκλητη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και εφιαλτικότερη καταστροφή από την μετατροπή του ανθρώπου σε κτηνάνθρωπο. Όταν όλη η ανώτερη ψυχική ενέργεια (ή ποιότητα) γίνει στάχτη, τότε έχει χαθεί το παν, και μπορούμε κυριολεκτικά να πούμε: «Ουδέν έστιν ό,τι ουκ απώλετο». Το σχοινί της ανόδου, η γέφυρα προς τα Άνω, έχει κοπεί. Αυτός είναι ο πραγματικός θάνατος, ένα τρομακτικό κατρακύλισμα στο σκοτάδι.
Μπορεί κάποιοι να χλευάζουν τις προειδοποιήσεις, υπεράφθονες σ΄όλες τις εποχές, όμως τόσο το χειρότερο γι΄αυτούς. Γιατί η ανηφόρα είναι δύσκολη, ενώ η κατηφόρα μπορεί να γίνει ασυγκράτητη.
Τα παραπάνω είναι ένα είδος χρήσιμης παρένθεσης στο θέμα μας, που είναι οι φυλές. Υπάρχει λοιπόν η εξέλιξη των όντων, κι αυτό ισχύει τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Όσον αφορά τα ευρύτερα σύνολα, υπάρχει η ομαδική εξέλιξη των φυλών. Αυτό σημαίνει ότι, μέσα από τη μάζα της ανθρωπότητας, ξεπετάγονται μονάδες, οι οποίες ανταποκρίνονται σ΄ένα νέο κραδασμό. Νέες ιδέες, νέες αξίες, νέα αντίληψη των πραγμάτων ανατέλλει σε κάποιες συνειδητότητες, και αυτές αποτελούν το καινούργιο στοιχείο, δηλαδή τη Νέα Φυλή.

Μας έχουν πει ότι έχουν υπάρξει πέντε ανθρώπινες φυλές στον πλανήτη Γη, στον συγκεκριμένο χρονικό κύκλο. Η πληροφορία για τις φυλές αποτυπώνεται στο πιο έγκυρο ιστορικό βιβλίο, που είναι οι μυθολογίες των λαών. Ας θυμηθούμε, δειγματοληπτικά, τα Γένη της Ανθρωπότητας του Ησιόδου, τους «Βασιλείς της Εδώμ», κ.τ.λ..
Η 5η από τις φυλές είναι η λεγόμενη «Αρεία», ή Ινδοευρωπαϊκή ή Καυκασία, ή όπως αλλιώς, δηλαδή η φυλή που κυριαρχεί στον παρόντα κύκλο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν συνυπάρχουν και στοιχεία από προηγούμενες φυλές. Διότι το όλο ζήτημα έχει να κάνει με το περιεχόμενο της συνειδητότητας, και δευτερευόντως με το μορφολογικό περίβλημα. Έτσι, σήμερα συμβιώνουν πάνω στη γη υπολείμματα της τρίτης φυλής -άτομα δηλαδή με κάπως πρωτόγονη συνείδηση, στην οποία κυριαρχούν τα ένστικτα. Η πολυπληθέστερη όμως ομάδα είναι συνειδητότητες της τέταρτης (Ατλάντειας) φυλής, στις οποίες κυριαρχεί η θυμική φύση, ενώ οι εκπρόσωποι της 5ης φυλής διέπονται κυρίως από το στοιχείο διάνοια, γι΄αυτό και η μεγάλη βαρύτητα προς τις επιστήμες.
Η (κακώς) λεγόμενη Αρεία Φυλή περιλαμβάνει στους κόλπους της ισχυρούς επιχειρηματίες, τραπεζίτες και τα διάφορα πανίσχυρα λόμπι που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο. Εννοείται ότι σ΄αυτήν ανήκουν και όλοι οι άνθρωποι με αρκετά ανεπτυγμένο το διανοητικό στοιχείο, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και ισχύος. Αυτή λοιπόν τη φυλή ενδοξοποίησε η διεστραμμένη ναζιστική νοοτροπία και διάφοροι εθνικισμοί της Ευρώπης, και μάλιστα τελείως λαθεμένα, ακόμη και από καθαρά ανθρωπολογική άποψη, αφού αποκλείει τους Ασιάτες, παρόλο που πολλοί από αυτούς (Ινδοί, Πέρσες, Πακιστανοί, κ.τ.λ.) ανήκουν ρητά και κατηγορηματικά στην πέμπτη φυλή. Είναι κλάδος της -και μάλιστα προγενέστεροι των ξανθότερων φύλων- διότι κάθε φυλή έχει πολλές διακλαδώσεις.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο απλό, επειδή ο μορφικός (σωματικός) τύπος δεν βεβαιώνει καθόλου τη φυλή, καθόσον αυτό που την καθορίζει είναι η συνειδητότητα, δηλαδή η ανεπτυγμένη διανοητικότητα -η οποία, φυσικά, κάθε άλλο παρά αποκλείει την ύπαρξη στο ίδιο άτομο και ενός ισχυρού θυμικού ή ενστικτώδους στοιχείου. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πούμε ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ή ο Νέλσον Μαντέλα ανήκουν στην τρίτη φυλή, παρά το σωματότυπό τους, ούτε ο Λάο Τσε στην τέταρτη. Όπως δεν μπορείς να συμπεριλάβεις στην πέμπτη φυλή πλείστους όσους που ο σωματότυπός τους τους κατατάσσει σ΄αυτήν, ενώ η συνειδητότητά τους είναι της τέταρτης φυλής. Άλλωστε, δεν υπάρχουν αμιγείς φυλές, αφού μέσα στις χιλιετηρίδες έχουν γίνει πολλές προσμίξεις. Και τα περί καθαρότητας αίματος είναι γελοίες φαντασιοκοπίες φανατικών.
Η υποτιθέμενη «υπεροχή» της «αρείας» φυλής είναι μια τέτοια γελοιότητα, μόνο που έχει στοιχίσει ποτάμια αίματος. Και όχι μόνο δεν ισχύει επιστημονικά, αλλά πόρρω απέχει από ανωτερότητα και τελειότητα! Άλλωστε, δεν είναι καν η τελευταία του κύκλου, αφού έπονται ακόμα δύο, η Έκτη και η Έβδομη, αν και εφόσον βέβαια επιτρέψει στον πλανήτη η «ανώτερη αρεία» φυλή να ζήσει.
Ήδη η Έκτη Φυλή, έχει αρχίσει να γεννιέται μέσα από τα σπλάχνα της Πέμπτης, η οποία είναι υπό αποχώρηση, με φανερά τα σημάδια της παρακμής και του εκφυλισμού της, πνιγμένη στα ανομήματά της. Βασικό γνώρισμα της Νέας Φυλής είναι η ροπή προς την πνευματικότητα, μια έννοια περιφρονημένη από την ύστερη Πέμπτη Φυλή. Ευτυχώς, οι άνθρωποι της Έκτης Φυλής, οι οποίοι προβάλλουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, δεν μπορούν να έχουν καμία ιδέα υπεροχής, γιατί αυτή η ιδέα αντίκειται στην πνευματικότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από την ιδιότητα της περιεκτικότητας και της σύνθεσης. Η πνευματικότητα χαρακτηρίζεται επίσης από συμπόνια και ανοχή. Η αληθινή πνευματικότητα δεν γνωρίζει φανατισμό και ιδεοληψίες, γνωρίσματα στενοκαρδίας και στενοκεφαλιάς.
Ο Νέος Άνθρωπος έρχεται για ν΄αγκαλιάσει τον Κόσμο, και όλοι οι φανατισμοί, εθνικισμοί, φυλετισμοί, δεν είναι παρά σκουπίδια του παλιού κόσμου που φτάνει στο τέλος του, αλλά δεν θα πάψει να εξαπολύει τα δηλητήριά του, με μεγαλύτερη ακόμη μανία, μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Κι αυτό το φρούτο που βιώνουμε τώρα, η οικονομική κρίση, τίνος δέντρου είναι προϊόν; Της «αρείας» φυλής, οι κρατούντες της οποίας αποτελούν φωλιά του μαύρου κακού, το οποίο δεν αρκείται στον αρπαγμένο πλούτο της γης που έχει αποκομίσει, επιθυμεί να καταβροχθίσει τα πάντα. Το κακό στήνει το άντρο του εκεί όπου η διάνοια αναπτύσσεται μονομερώς, σε βάρος της καρδιάς. Το αντίβαρο στο κακό είναι ακριβώς η καρδιά, και η πνευματικότητα, υπό την έννοια της ανώτερης ψυχικής ενέργειας που θα είναι η εξέχουσα ιδιότητα του Νέου Ανθρώπου, του ανθρώπου της Έκτης Φυλής, και θα εδράζεται στην καρδιά. Ο ωραίος λωτός της καρδιάς δεν μπορεί ν΄ανθίσει στις αγορές. Ευδοκιμεί μόνο στο γόνιμο έδαφος του Κοινού Καλού.
Η «αρεία» φυλή δεν είναι πια αρεία, κατά την ίδια έννοια που ο Λούσιφερ δεν είναι πια Λούσιφερ-Φωτοφόρος. Γιατί ο όρος «άρειος» προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη arya, που σημαίνει ευγενής, αλλά αυτή η υπέροχη ιδιότητα που ίσως ίσχυε στην αρχική Πέμπτη Φυλή, όταν ζούσε στην ασιατική κοιτίδα της, ένα εκατομμύριο χρόνια πριν (κατά τη δική μας χρονολόγηση), δεν έχει καμία σχέση με τα πεπραγμένα της ύστερης Πέμπτης Ανθρωπότητας. Τώρα όμως βρίσκεται στη δύση της και δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε και να ευχόμαστε την ανατολή της Έκτης…