Agni Yoga Hellas

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 4o Μέρος

Uncategorized

Μια άλλη εξαπάτηση μπορεί να επιχειρηθεί μέσω οραμάτων, όπου αστρικοί απατεώνες ντύνονται με φωτεινά ενδύματα και υποδύονται Ιερά Πρόσωπα, προφέροντας μεγαλοστομίες ή κοινοτοπίες. Το εξαπατημένο θύμα φαντασιώνεται πως έχει επιτύχει μεγάλη πρόοδο και υψηλές διασυνδέσεις! Η παραπλανητική καθοδήγηση μαζί με την ικανοποίηση που συνήθως αναπτύσσεται ανακόπτει την πνευματική πορεία, ή ακόμα και την πισωγυρίζει, μέχρις ότου η παραπλανημένη συνειδητότητα αφυπνιστεί και αναζητήσει τον αληθινό δρόμο. Έχουν ωστόσο χαθεί πολύτιμος χρόνος και ανεπανάληπτες ευκαιρίες.
Ο εξαπατητής (ή οι εξαπατητές) όμως μπορεί να εμφανιστεί -και συχνότατα συμβαίνει αυτό- κανονικά με σάρκα και οστά, παρουσιαζόμενος ως οπαδός της Διδασκαλίας και ως ένθερμος υποστηρικτής της. Θα προφέρει λέξεις και φράσεις της σαν πειστήριο των ισχυρισμών του, και αυτή θα είναι η μάσκα του. Μπορεί να σου πει κιόλας ότι θα σε πάει ακόμα πιο πέρα από τη δοσμένη Διδασκαλία, έχοντας ο ίδιος υψηλή καθοδήγηση και πύρινες εμπειρίες. Μπορεί να είναι ευγενικός και πατερναλιστικός ή επίμονος και επιθετικός.
Στην περίπτωση μιας τέτοιας παρουσίας, είναι εύκολο να δει κανείς πίσω από την μάσκα, αρκεί να γνωρίζει καλά τη Διδασκαλία. Πολύ γρήγορα θα δει ότι ο δήθεν μαθητής απορρίπτει θεμελιώδεις αρχές και αξιώματα της Διδασκαλίας, κρατώντας επιλεκτικά ό,τι εξυπηρετεί το σκοπό του. Συνηθέστατα δε απορρίπτει ή υποτιμά τα πρόσωπα-φορείς της Διδασκαλίας, τους διακηρυγμένους Εκπροσώπους της Αδελφότητας.
Ο στόχος τέτοιων εισβολέων είναι αποπροσανατολισμός, σύγχυση, διάλυση και μόλυνση. Δεν αποκλείεται πάντως να είναι και μη συνειδητά όργανα των σκοτεινών, κατεχόμενα και κατευθυνόμενα από αυτούς, καθώς η κατοχή είναι προσφιλέστατη μέθοδος δράσης τους. Σε κάθε περίπτωση, όταν απορριφθούν, εκδηλώνουν οργή, μανία και ασυγκράτητη κακία. Εκτοξεύουν προσβολές, συκοφαντίες, απειλές, και βέλη κακοβουλίας. Θα ήταν πολύ επιπόλαιο και ασύνετο να υποτιμήσει κανείς τη δύναμη του κακού. Χρειάζεται προσοχή και γερή πρόσδεση στην Ιεραρχία του Φωτός.

Δύο σχετικά αποσπάσματα από τη Διδασκαλία:
«… Ας μην εκπλαγεί κανείς αν παρατηρήσει αριθμό κατεχόμενων κοντά σε εστίες πνευματικότητας… Ποιοι άλλοι από τους κατεχόμενους μπορούν να βοηθήσουν καλύτερα τις σκοτεινές δυνάμεις; Σ΄αυτό το πεδίο η πολυμορφία των κατοχών είναι ανυπολόγιστη… Η πύρινη καρδιά θα αναγνωρίσει αμέσως που κρύβεται η κατοχή.»
[Καρδιά, 213]
«Μια “μαύρη καρδιά” θεωρούνταν ανέκαθεν σύμβολο μεγάλου κινδύνου. Μόνο το αταλάντευτο θάρρος θα μπορούσε να αντισταθεί στη δυστυχία αυτή, όμως τέτοιο θάρρος βρίσκεται σπάνια… Όταν επιτίθενται οι σκοτεινές λεγεώνες, οι συνέπειες ποικίλλουν. Σε περίπτωση τραυματισμού της οντότητας προκύπτει κατοχή, ενώ το εξαγνισμένο πνεύμα μπορεί να υποστεί όχι κατοχή αλλά ασθένεια. Έχετε διαβάσει πώς ο Αδελφός Μας, υψηλής μάλιστα βαθμίδας, αρρώστησε λόγω σκοτεινής αντίθεσης. Τέτοιες συνέπειες πρέπει να τις θυμάται κανείς γιατί η μάχη είναι μεγάλη. Φυσικά, τα αποτελέσματα τω σκοτεινών βελών μπορούν να μειωθούν, αλλά η προσωπική προσοχή είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση. Η ίδια προσπάθεια χρειάζεται για την απόκτηση θάρρους ως φαρμάκου ενάντια στο μαύρο δηλητήριο. Βέβαια η φυσική αποδυνάμωση δεν σημαίνει και πνευματική αποδυνάμωση. Αντίθετα, μερικές φορές το ξόδεμα του πνευματικού πλούτου γίνεται απεριόριστο.»
[Καρδιά, 484]

Βέβαια, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι σκοτεινές επιθέσεις είναι τόσο λυσσαλέες όσο πιο προχωρημένη και χρήσιμη είναι μια οντότητα ή μια ομάδα. Ωστόσο, κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο, είται αρχάριος είται προχωρημένος. Ακόμα και ο απλός καλής προθέσεως άνθρωπος και κάθε εγχείρημα που αποσκοπεί στο καλό θα δεχτεί εχθρικές πιέσεις. Επομένως, αυτή η γνώση είναι πολύ χρήσιμη.
Εφόσον τα πράγματα έχουν έτσι, οφείλει να θυμάται κανείς πάντοτε τα σωτήρια μέσα. Ας τα συνοψίσουμε λοιπόν.
Πρώτα και κύρια, ο ακατάλυτος δεσμός με το Ανώτερο και ο αγώνας προς αυτή την κατεύθυνση. Ο δεσμός δυναμώνει με την κατανόηση των τρόπων και των στόχων των Ανώτερων Όντων, κατανόηση που αναπτύσσεται και βαθαίνει μέσα από την προσφερόμενη Γνώση. Γι αυτό δίνονται οι Διδασκαλίες – Οδηγίες βιωματικής πλεύσης, οι κατάλληλες για τις εκάστοτε συνθήκες, ώστε να καταστεί δυνατή η σύμπλευση των δεκτικών ανθρώπων με τους πλανητικούς Θεματοφύλακες.
Η γνώση των μεθόδων και σχεδίων του σκότους είναι επίσης απόλυτη αναγκαιότητα, ώστε να μην επιτραπεί η υπερίσχυση των σκοτεινών, και αυτή την αναγκαία γνώση παρέχει η μακραίωνη εμπειρία των Χορηγών της Διδασκαλίας.
Η κατανόηση των σκοτεινών μεθόδων υπαγορεύει την αντίληψη της σοβαρότητας των καταστάσεων, αντίληψη που επιβάλλει προσοχή και παρατηρητικότητα. Αυτή είναι όχι δειλία, αλλά υπεύθυνη στάση.
Οι πολεμιστές του Καλού πρέπει με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την περείσφρυση σκοτεινών στις χρήσιμες δομές, πράγμα που αυτοί προσπαθούν διαρκώς να καταφέρουν.
Η αγνότητα στους βιωματικούς τρόπους, στις σκέψεις και στις προθέσεις είναι επίσης σπουδαία αποτρεπτικά μέσα.