Agni Yoga Hellas

ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ – 6

Uncategorized

Η Άγκνι Γιόγκα είναι ο προάγγελος της Νέας Εποχής, ο προθάλαμος του Νέου Κόσμου. Μόνο η πύρινη γιόγκα μπορεί να είναι ο αναγκαίος οδηγός για την Εποχή του Πυρός. Η ολική και θαυμαστή μεταμόρφωση της πλανητικής ζωής θα συντελεστεί μέσω του στοιχείου του Πυρός. Αυτό που θα επιφέρει τη θαυμαστή μετάλλαξη είναι η επίγνωση και κατανόηση του διαστημικού πυρός, δηλαδή των ακτίνων των ουράνιων σωμάτων, σε συνάρτηση με το πυρ των ανθρώπινων κέντρων. Όταν επισυμβεί αυτή η κατανόηση, θα ανοιχτούν τεράστιοι ορίζοντες γνώσης μπροστά στην ανθρωπότητα, μιας γνώσης που θα αποτελέσει τη βάση των μεγάλων αλλαγών.

Η πιο υπέροχη εξέλιξη θα είναι η επικοινωνία με άλλους κόσμους, ορατούς και αόρατους. Η Άγκνι Γιόγκα είναι γέφυρα προς τον Ανώτερο Κόσμο, επειδή ακριβώς συνιστά η ίδια τον ανώτερο τρόπο ύπαρξης. Και μόνο αυτή η ποιότητα παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα ανώτερα πεδία, υπακούοντας στον πανίσχυρο νόμο του κοσμικού μαγνητισμού, ο οποίος ενώνει τα πνευματικώς ανώτερα όμοια στοιχεία. Με απλά λόγια, η Άγκνι Γιόγκα δόθηκε από την πιο υψηλή πνευματική Πηγή του πλανήτη για να επιγειώσει σ΄αυτή την πολύπαθη σφαίρα τους τρόπους ζωής του Ανώτερου Κόσμου. Τέτοιο είναι το εξελικτικό σχέδιο για τον πλανήτη μας και μόνον η πραγμάτωσή του εγγυάται τη σωτηρία και την ευημερία του.

Όμως το Νέο, το καθαρό, το αγνό, δεν μπορεί να ανοικοδομηθεί πάνω στη σαπίλα. Και δυστυχώς η σαπίλα που αφήνει πίσω του ο παλιός κόσμος είναι εκτεταμένη και βαθιά. Αλλά ο Νέος Κόσμος προϋποθέτει καθαρά, υγιή θεμέλια. Επομένως, η κάθαρση είναι αναπόφευκτη –«με νέες πληγές η Γη θα καθαρθεί απ΄το κακό της…» Μήπως αμφισβητεί κανείς τις πλανητικές πληγές;

Ασφαλώς, το κακό δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα του. Ήδη έχει εξαπολύσει τις ορδές του σκότους και αποτρόπαιες συμπεριφορές πνίγουν τις ανθρώπινες κοινωνίες. Αλλά οι ύπουλες μέθοδοί του, της παραπλάνησης, της διαστρέβλωσης, ακόμα και της απομίμησης του καλού, είναι ίσως πιο επικίνδυνες γιατί έρπουν απαρατήρητα μέσα σε κάθε καλή προσπάθεια. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη επαγρύπνηση και πρέπει να θυμάται κανείς συνεχώς ότι τώρα, σε αυτή την πλανητική φάση, θα κριθεί όχι μόνον η μοίρα της γης αλλά και κάθε ψυχής ανθρώπου. Καθένας πρέπει να επιλέξει το στρατόπεδό του, και ας μην ξεχνάμε ότι η χειρότερη μοίρα επιφυλάσσεται στους ουδέτερους, στους «χλιαρούς», γιατί αυτούς θα τους ξεράσει ο Ίδιος ο Θεός –η Πνοή της Δημιουργίας. Όπως και να ΄χει, το πεπρωμένο όσων καθυστερούν τις ημερομηνίες των σπουδαίων αλλαγών δεν είναι καθόλου αξιοζήλευτο. Όμως, ας επικεντρωθούμε καλύτερα στα ευτυχή δεδομένα. Η σκέψη για τον Νέο Κόσμο είναι τόσο αναγκαία και εποικοδομητική!

«Καθένας οφείλει να σκέφτεται την αναδόμηση του Κόσμου, γιατί όταν αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει, συλλαμβάνουμε την προσέγγιση του μέλλοντος. Κάθε σκέψη κατευθυνόμενη στη δόμηση της Νέας Εποχής θα γεννήσει τις δικές της μορφές… Έτσι, εκείνος που σκέφτεται για υπέροχες καταστάσεις και για το μεγάλο μέλλον διαμορφώνει μια βεβαιωμένη εποικοδομητικότητα…»

Ποιες υπέροχες καταστάσεις συνεπάγεται ο πολυπόθητος Νέος Κόσμος, το αναμενόμενο προαναγγελθέν τέκνο της Νέας Εποχής;

«… Η Κοσμική Δόμηση επιβεβαιώνει το πιο υψηλό για τη Νέα Εποχή… Η εκδήλωση του νόμου της Κοσμικής Δικαιοσύνης ξεκινά την Νέα Εποχή, την Εποχή της Ισορροπίας και της Ωραιότητας της Ύπαρξης. Ένας αγώνας για τη δημιουργία νέων προτύπων θα δώσει στην ανθρωπότητα ένα θαυμαστό νέο βήμα.»

Και πώς θα γίνει αυτό το θαύμα; Ασφαλώς, με το πιο ισχυρό μέσο, το πνεύμα:

«Αληθινά, η ανάσταση του πνεύματος θα δημιουργήσει μια νέα Εποχή. Τι μπορεί να συγκριθεί με τη δύναμη του πνεύματος;… Κάθε δημιουργική δύναμη που θα διαποτιστεί με την ανάσταση του πνεύματος μπορεί να είναι εγγύηση μιας μεγάλης Εποχής. Κάθε κατασκευή που θα βασίζεται στην ανάσταση του πνεύματος θα είναι μια εγγύηση ανόδου. Η πνευματική πρόοδος μπορεί να αρχίσει μόνο όταν έρθει μια κατανόηση της αναγέννησης του πνεύματος… Σ΄αυτήν η ανθρωπότητα θα βρει τον μεγάλο προορισμό της και τη θέση της στον Κόσμο. Αληθινά, η ανάσταση του πνεύματος θα είναι η δημιουργική δύναμη της Νέας Εποχής.»

Χωρίς την ανάσταση του πνεύματος είναι αδύναμη η γέννηση του Νέου Κόσμου, γιατί ο Νέος Κόσμος είναι γέννημα του πνεύματος. Γι΄αυτήν την πνευματική ανάσταση δόθηκε η Διδασκαλία που είναι ταυτόχρονα τόσο νέα αλλά και τόσο αρχαία. Η αφομοίωσή της θ΄ανάψει τα πυρά των κέντρων κι έτσι θα αντηχήσει πάνω στη Γη το τραγούδι του Ουράνιου Κόσμου. Και η επιστήμη θα αναγνωρίσει αυτές τις πύρινες εκδηλώσεις:

«… Όπως σήμερα μελετιούνται οι φυσικές εκδηλώσεις, έτσι θα μελετιούνται και οι πύρινες εκδηλώσεις των κέντρων. Η Άγκνι Γιόγκα εκδηλώνεται ως προάγγελος της Μεγάλης Εποχής – ναι, ναι, ναι!»