Σήμερα θα δώσουμε κάποιες πληροφορίες, οι οποίες μάλλον δεν θα ενδιαφέρουν πολλούς, έχουν όμως τη σημασία τους για ορισμένους.
Οι πρώτες καθημερινές επαφές ανάμεσα στον Μ.Μ. και τους Ρέριχ (αλλά και μερικούς άλλους ενδιαφερόμενους ή υποψήφιους) ξεκίνησαν με τη μορφή πνευματιστικών συνεδριών (seances), καθώς η τηλεπαθητική ικανότητα των μετεχόντων ήταν ακόμα υπανάπτυκτη.
Σ΄αυτές τις συνεδρίες, οι φράσεις του Διδασκάλου είναι σύντομες και κοφτές για να μπορούν να γίνουν αντιληπτές. Μερικά από τα λεγόμενα είναι δυσνόητα για τον αναγνώστη, επειδή (αρχικά) η Ελ. Ρέριχ δεν σημείωνε τις δικές της ερωτήσεις ή παρατηρήσεις, κι έτσι έχουμε μόνο την απάντηση. Ένας δεύτερος λόγος δυσκολίας είναι το γεγονός ότι πολλά πρόσωπα για τα οποία γίνεται λόγος είναι άγνωστα.
Στις συναντήσεις εκείνες ο Διδάσκαλος αποκαλεί τον Εαυτό του Allal-Ming, και τα λόγια Του αποσκοπούν να εμψυχώσουν τους μαθητές, αλλά και να τους καθοδηγήσουν στα πρώτα τους βήματα. Προβαίνει όμως και σε κάποιες αποκαλύψεις όσον αφορά τις προσωπικότητες των μετεχόντων, προσωπικότητες και σχέσεις από παρελθούσες ενσαρκώσεις.
Σε κάποια συνεδρία η Ελ. Ρέριχ ρωτάει αν ο Allal-Ming είναι ο Μ.Μ. ή ο Κ. Χούμι. Ο Διδάσκαλος την προτρέπει να το βρει με την καρδιά της. Και σε άλλη περίσταση λέει πως μόνο η καρδιά κατέχει την ασφαλή γνώση.
Εν τέλει, σχετικά με αυτό το ζήτημα, η απάντηση είναι πως ο Allal-Ming ταυτίζεται με τον Μ.Μ., σε παρελθούσα προφανώς ενσάρκωση.
Μια από τις πρώτες πληροφορίες που δίνονται στην ομήγυρι είναι η ύπαρξη στη Λεπτοφυή Σφαίρα ενός Ιδρύματος που ονομάζεται Λικνόντια, και περιλαμβάνει κτίριο ή κτίρια που περιβάλλονται από ωραίες δενδροστοιχίες με δεντράκια που ανθίζουν με γαλάζια λουλούδια, κρυστάλλινα γείσα και αγάλματα από τους καλύτερους δεξιοτέχνες. Στο συγκρότημα αυτό πηγαίνουν αναζητητές της Γνώσης και της Τέχνης για να λάβουν την ανάλογη με το επίπεδό τους μόρφωση, πηγαίνουν όμως και πολλοί παρατηρητές για να αποτίσουν τον θαυμασμό και σεβασμό τους.
Σχετικά με τις παρελθούσες ενσαρκώσεις, οι αναφορές έχουν να κάνουν με τα μέλη της οικογένειας των Ρέριχ, ιδιαίτερα όμως με το παρελθόν της Ελ. Ρέριχ, για την οποία δίνεται ένας αρκετά μακρύς κατάλογος. Όχι λίγες όμως είναι και οι ενσαρκώσεις που αναφέρονται στον Ν. Ρέριχ.
Για τους γιους της οικογένειας αποκαλύπτονται μόνο μία ή δύο ενσαρκώσεις. Τέλος, ο Διδάσκαλος αποκαλύπτει μερικές ενσαρκώσεις που αφορούν τον Ίδιο.
Ενσαρκώσεις του Μ.Μ.:
Κurnovuu – βασιλιάς του Μεξικού
Σολομών – βασιλιάς της Ιουδαίας
Αkbar – Ηγεμόνας της Ινδίας
Σέργιος της Ρωσίας
Ενσαρκώσεις του Ν. Ρέριχ:
Δίνονται οχτώ ενσαρκώσεις, από τις οποίες οι πέντε είναι στην Κίνα, ως αξιωματούχος τον 10ο αιώνα, ιερέας, Κινέζος τον 3ο αι. π.Χ. (δεν αναφέρεται ιδιότητα), πάλι Κινέζος ιερέας, 1ο αι. μ.Χ., Φον-Γιάμα-τσιν-τάο, αυτοκράτορας.
Η αρίθμηση των ενσαρκώσεων ξεκινά τον 14ο αι. π.Χ., ως βασιλιάς των Ουλούς.
Μια άλλη ενσάρκωση αναφέρεται ως Γιασούφ, πολύ έντιμος άνθρωπος, αναγνώστης στον ναό του Σιρουμάν (Shiruman), άλλη μία ως διορατικός Σέρβος, ερημίτης, τον 13ο αι. π.Χ., και τέλος μία τον 6ο αι. π.Χ. ως Σλάβος ιερέας.
Ενσαρκώσεις της Ελ. Ρέριχ:
Δίνονται 32 ενσαρκώσεις. Αναφέρουμε μερικές:
Γιαμπουχτού, βασίλισσα του Μεξικού
Νεφρίτ, Αιγύπτια ιέρεια (7ος αι. π.Χ.)
Κεσίντια, ιέρεια στην Καρφαγένη Καρθαγένη;
Niyanara, ιέρεια στη Σικελία (2ος αι. π.Χ.) (Νιγιανάρα)
Σύζυγος του Σολομώντα, θυγατέρα του Φαραώ Ιαλούρου, βασίλισσα της Ιουδαίας
Γιαμύνα Ηγέτης, μαθήτρια του Άλλαλ-Μινγκ
Ζοζεφίνα Σαιντ-Ιλαίρ, μοναχή (14ος αι.)
Έλενα Γκολενίστσεβα -Κουτούζοβα, τσαρίνα του Καζάν, (15ος αι.)
Σύζυγος του Άκμπαρ, βασίλισσα της Ινδίας (1632)
Ναταλία Ροκότοβα, γαιοκτήμονας στο Ριαζάν (πέθανε το 1830)
Επίσης:
Analula, ιέρεια στην Ασσυρία
Αδελφή του Μόρυα, Ηγέτη των πρώτων εθνών που προχώρησαν από την Ασία
? Κόρη του Βούδα
Ελληνίδα κόρη των χρόνων του Ωριγένη
Τσαρίνα από τη φυλή του Τσένγκις Χαν
Μίριαμ, φίλη του Διοκλητιανού
Γερτρούδη, μουσικός
Χατσεψούτ, βασίλισσα της Αιγύπτου (15ος αι. π.Χ.)