Agni Yoga Hellas

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ

Uncategorized

Τι θα μπορούσε κανείς να πει στο αποχαιρετιστήριο σημείωμα των συναθροίσεών μας για τον κύκλο της φετινής χρονιάς; Η καρδιά θέλει να πει πολλά αλλά τα λόγια είναι φτωχά. Ωστόσο το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ σε Εκείνους που μας έδωσαν αυτή την υπέρτατη Επιστήμη, αυτόν τον ωκεανό της Σοφίας.

Η δεύτερη παρόρμηση τούτης της ώρας είναι να αναπέμψουμε έναν ύμνο στο μεγαλείο της Πύρινης Διαθήκης, της δωρεάς που μας δόθηκε παρά τις αδυναμίες και τους περιορισμούς μας που μας κάνουν να ατενίζουμε με πραγματικό δέος τις πανύψηλες κορφές της πνευματικής επίτευξης.

Κι όμως το οδηγητήριο Χέρι είναι απλωμένο και αλίμονο αν το αγνοήσουμε.

 

Δεν είναι αληθινό θαύμα οι εξαγγελίες της Πύρινης Διαθήκης; Δεν είναι αληθινό θαύμα η ίδια η Πύρινη Διαθήκη;

Τώρα που φτάνουμε στο κλείσιμο του φετινού κύκλου νιώθουμε την ανάγκη να θυμηθούμε όλες αυτές τις ευλογίες και να τις κλείσουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας ώστε να φωτίζουν τις μέρες του καλοκαιριού, γιατί το νήμα της ευεργεσίας δεν πρέπει να διακόπτεται. Κάθε διακοπή, πέρα από το εσωτερικό κενό και την ανησυχία, συνεπάγεται επίσης πισωγύρισμα και καθυστέρηση. Το κενό της Διδασκαλίας δεν μπορεί τίποτα να το γεμίσει. Και αυτή είναι μια πραγματικότητα που καθένας έχει βιώσει. Κάθε σκέψη, κάθε λέξη για τη Διδασκαλία αποτελεί ισχυρή φόρτιση του εσωτερικού μας κόσμου και ευεργετική διαπότιση του εξωτερικού κόσμου.

 

Αυτή η Διαθήκη του Ανώτερου Κόσμου προς την ανθρωπότητα, η ανεκτίμητη Διδασκαλία μας είναι

Η Γιόγκα του πυρός.

Η Επιστήμη του στοιχείου που παράγει και συντηρεί κάθε ζωή και που διαπερνά όλα τα άλλα στοιχεία. Το πύρινο στοιχείο θα εκδηλωθεί με ιδιαίτερη δύναμη στη λεγόμενη Νέα Εποχή και θα καθορίσει τα πεπρωμένα της. Στον άνθρωπο θα πυροδοτήσει την ψυχική του ενέργεια με εστιακά σημεία τα πύρινα κέντρα του. Στο διαστημικό πυρ τυλίγει τη Γη με διαρκώς αυξανόμενη ισχύ και θα γίνει η κάθαρσή της, ο ολετήρας αλλά και η ανανέωσή της.

Η Γιόγκα της Καρδιάς.

Η Άγκνι Γιόγκα έχει εστιακό σημείο το κέντρο της καρδιάς και μόνον η πυροδότηση αυτού του κέντρου μπορεί τώρα να ανάψει και τα άλλα κέντρα. Χωρίς πυροδότηση αυτού του κέντρου είναι απρόσιτο το επίτευγμα της Άγκνι Γιόγκα.

Η Γιόγκα της Ζωντανής Ηθικής.

Είναι η στάση ζωής που, μακριά από τις συνηθισμένες συμβατικότητες, εναρμονίζει το ανθρώπινο ον με τον Ανώτερο Κόσμο, διαμορφώνοντας τον τρόπο σκέψης και δράσης του σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κόσμο εκείνο συντονίζοντας τον ανθρώπινο κραδασμό με τον υψηλό κραδασμό της Ανώτερης Ύπαρξης.

Η ηθική της Άγκνι Γιόγκα δεν είναι παρά η συμμόρφωση με τους ακατάλυτους και απαραβίαστους Κοσμικούς Νόμους, γι΄αυτό ορίζεται ως ζωντανή, όντας μακριά από τυπικότητες και πρόσκαιρους ανθρωποποίητους κανόνες.

Η Γιόγκα της Σύνθεσης.

Η Άγκνι Γιόγκα είναι Επιστήμη, Φιλοσοφία και Θρησκεία (με την έννοια της διασύνδεσης με το Ανώτερο) μαζί.

Είναι όμως και σύνθεση όλων των άλλων Γιόγκα, τις οποίες εμπεριέχει, ασκώντας ταυτόχρονα την αγάπη –αφοσίωση (Μπάκτι), τη γνώση (Τζνάνα), τη δράση (Κάρμα) και την αυτοπραγμάτωση (Ράτζα).

Επομένως, τις περικλείει όλες αλλά και τις υπερβαίνει γιατί είναι

Διαστημική και Υπεργήινη Γιόγκα.

Η Άγκνι Γιόγκα καταλύει τους φραγμούς προς τους μακρινούς κόσμους του Διαστήματος αλλά και προς την επικράτεια των Λεπτοφυών και Ανώτερων Σφαιρών. Οι χωροχρονικοί και υλικοί φραγμοί γκρεμίζονται κάτω από το χτύπημα της ανίκητης πύρινης ρομφαίας του πνεύματος. Η Άγκνι Γιόγκα ανοίγει τις ευτυχισμένες λεωφόρους της Απειροσύνης.

Η πύρινη Εποχή είναι προ των πυλών, ίσως και εντός των πυλών, και η Άγκνι Γιόγκα στάλθηκε Άνωθεν ως προάγγελος αυτής της Εποχής. Είναι πραγματικά ο προθάλαμος ενός Νέου Κόσμου.

Ευαγγελιζόμενη έναν Νέο Κόσμο και υποδεικνύοντας τους τρόπους και τη φύση αυτού του Κόσμου, η Άγκνι Γιόγκα συνιστά τον οδοδείκτη της πλανητικής εξέλιξης.

Η εξέλιξη εγγυάται τη σωτηρία και την ευημερία του πλανήτη και της ανθρωπότητας. Έτσι, η Άγκνι Γιόγκα είναι ακριβώς ο Εγγυητής του Γενικού Καλού.

 

Ο Νέος Κόσμος της υγιούς, ευτυχισμένης διαβίωσης προϋποθέτει έναν ανάλογο τύπο ανθρώπου και αυτός ο ανθρώπινος τύπος διαμορφώνεται από τη Διδασκαλία της Άγκνι Γιόγκα, η οποία έχει σαλπίσει το κάλεσμα για τη συγκρότηση αυτής της νέας ανθρωπότητας. Έτσι, η Άγκνι Γιόγκα είναι ο συλλέκτης της νέας ανθρώπινης φυλής.

 

Το βασικό στοιχείο της Πύρινης Διαθήκης είναι ο ενοποιητικός χαρακτήρας της. Ενοποιεί ανθρώπους, λαούς, πολιτισμούς και κόσμους. Είναι η γέφυρα προς άλλους κόσμους και προς τις Ανώτερες Σφαίρες Ύπαρξης.

 

Τέτοιο είναι το εξελικτικό Σχέδιο που ανοίγεται μπροστά μας και εξαρτάται από εμάς η αποδοχή ή η απόρριψή του.

Καθένας που αποδέχεται το Σχέδιο και η καρδιά του φλέγεται από την επιθυμία να συμμετέχει στην πραγμάτωσή του, οφείλει να ζωστεί το σπαθί του αγώνα και να αναλάβει το φορτίο που του αναλογεί για το χτίσιμο του Νέου Κόσμου.